Romania, lovita de un aer polar. Cat mai tine frigul si cand vom avea temperaturi de primavara-vara

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

În perioada următoare, conform meteorologilor, România se va confrunta cu vreme rece şi precipitaţii până spre jumătatea lunii mai, urmate de temperaturi specifice sezonului, cu o uşoară creştere în ultima săptămână a lunii.

În intervalul 08.05.2023 – 15.05.2023, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul ţării, dar vor fi mai accentuate în regiunile estice şi sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari decât normalul în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, în timp ce în regiunile nordice şi local în cele centrale şi sudice vor fi mai puţine ploi, iar în restul ţării se vor situa în general la nivelul obişnuit pentru această perioadă.

În săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023, temperatura medie a aerului va fi apropiată de normalul pentru această perioadă în toate zonele, cu posibilitatea ca în regiunile sud-vestice să scadă uşor.

Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari decât normalul în regiunile vestice şi sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în restul ţării se vor situa în general la nivelul obişnuit pentru această perioadă.

În săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât normalul pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile.