Cum va fi vremea de 1 Iunie si de Rusalii

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Meteorologii au vesti bune pentru romani. Minivacanta de 1 iunie si de Rusalii aduce vreme buna, cu temperaturi putin mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta perioada a anului curent. Asta, in special in regiunile nordice si cele centrale ale Romaniei. In ceea ce priveste sansele de ploaie, acestea sunt mai ridicate la munte si in sud-vestul tarii.

Vremea in Oltenia

In prima zi a intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub norma climatologica a perioadei, apoi se va incalzi pana la o medie regionala a acestora in jurul a 26 de grade. In perioada 27 – 29 mai este prognozata o scadere a temperaturilor maxime pana la o medie a acestora de 22 – 23 de grade. Spre finalul lunii si in primele zile calendaristice de vara se va reveni la valori de 26 de grade. Usoare variatii termice sunt prognozate si in regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o medie cuprinsa intre 10 si 14 grade. Pe parcursul intregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare in cursul dupa-amiezilor. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp si pe arii restranse, cantitatile de apa vor fi insemnate.

Vremea in Banat

Valorile termice estimate pentru ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 24 – 26 de grade și minime de 12 – 14 grade. O răcire a vremii este estimată pentru perioada 27 – 29 mai, când media temperaturilor maxime ar putea scădea sub 22 de grade. Minimele se vor situa în jurul a 10 grade. Pe parcursul întregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp și pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoza meteo în Crișana

În perioada 22 – 26 mai sunt estimate temperaturi în medie de 25 – 26 de grade ziua și 13 – 16 grade noaptea. După acest interval, este prognozată o răcire de scurtă durată. În jurul datei de 28 mai, media temperaturilor maxime ar putea scădea sub 22 de grade. Minimele se vor situa în jurul a 10 grade. Pentru finalul lunii mai și începutul lunii iunie, la nivelul acestei

Pentru finalul lunii mai și începutul lunii iunie, la nivelul acestei regiuni sunt așteptate maxime de 26 de grade și minime în creștere treptată până spre 13 – 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor în cea mai mare parte a intervalului. Totuși pentru zilele de 23, 24 mai și la finalul lunii (28 – 31) este estimată o diminuare a gradului de instabilitate atmosferică.

Vremea în Transilvania

În perioada 22 – 25 mai, sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora în jurul a 25 de grade. Se va răci în jurul datei de 28 mai, când sunt estimate maxime de 20 – 22 de grade. Spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori în medie de 24 – 25 de grade.

Primele nopți din interval vor fi relativ răcoroase în special în estul regiunii, cu valori medii ale minimelor de 5 -7 grade, urmând să se înregistreze o creștere treptată până în 27 mai, când sunt estimate 10 – 12 grade. La final lunii mai minimele vor fi de 8 – 9 grade, iar la începutul lunii iunie de 10 -12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 26 – 28 mai și la începutul lunii iunie. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo în Maramureș

În perioada 22 – 25 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de 25 – 26 de grade. Ulterior se va răcori, iar pentru 28 mai sunt estimate maxime de 21 – 22 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori, în medie de 25 – 26 de grade.

Variații termice sunt prognozoate și în regimul nocturm al temperaturilor, respectiv o medie de 8 – 9 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 11 – 12 grade în restul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 26 și 27 mai și la începutul lunii iunie. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Vremea în Moldova

În perioada 22 – 26 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de 25 – 26 de grade. Ulterior se va răcori până la valori de 21 – 22 de grade în ziua de 28 mai. Spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori în medie de 26 de grade.

Variații termice sunt prognozoate și în regimul nocturm al temperaturilor, respectiv o medie de 9 – 11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 13 -14 grade în restul perioadei. În primele zilei din interval vremea va fi predominant frumoasă. Începând cu 26 mai probabilitatea pentru averse va crește îndeosebi în timpul după-amiezilor.

Prognoza meteo în Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, media maximelor va fi de 22…24 de grade, cu cele mai calde zilei în 24, 25 și 26 mai și la începutul lunii iunie. Temperaturile medii la nivelul regiunii vor fi de 14…15 grade, cu posibile valori mai scăzute în 29 și 30 mai. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână de prognoză, când în timpul după-amiezelor vor fi averse. În restul intervalului proabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Vremea în Muntenia

Vremea va deveni caldă mai ales spre mijlocul primei săptămâni de prognoză. La nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 28 de grade. În perioada 27 – 29 mai este prognozată o scădere a temperaturilor maxime până la o medie a acesora de 23 – 24 de grade. Spre finalul lunii și în primele zile calendaristic de vară se va reveni la valori de 26 de grade. Variații termice sunt prognozoate și în regimul nocturm al temperaturilor, respectiv o medie de 10 – 11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 12 – 14 grade în restul perioadei.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor. Totuși în zilele de 24, 25 mai este estimată o diminuare a gradului de instabilitate. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vremea la munte

Valorile termice estimate în zona montană pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice. O medie a temperaturilor maxime de 14 – 15 grade și minime de 6- 8 grade. O răcire a vremii este estimată pentru perioada 27 – 29 mai. Media temperaturilor maxime ar putea scădea spre 11 – 12 de grade. Minimele se vor situa în jurul a 4 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor.

Totuși în zilele de 24, 25 mai este estimată o restrângere a zonelor în care se va manifesta instabilitatea atmosferică. Ploile vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp și pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate.

Cum va fi vremea la mare

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14…16 grade. Cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie.