Cum va fi vremea de Paste in 2023

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ANM a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind informații despre cum va fi vremea în diverse regiuni ale țării în perioada martie-aprilie 2023.

În ultima săptămână din martie (20-27 martie), se așteaptă ca valorile termice să fie mai ridicate decât cele obișnuite în întreaga țară. Cele mai mari diferențe față de media normală vor fi în nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali, unde se așteaptă o diferență de peste 5 grade Celsius față de temperatura normală. În privința precipitațiilor, se prognozează un regim pluviometric deficitar în regiunile extracarpatice și în general apropiat de cel normal în restul țării.

În primele zile ale lunii aprilie (27 martie – 3 aprilie), se așteaptă ca temperatura medie a aerului să fie ușor mai ridicată decât cea normală în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul țării aceasta va fi apropiată de cea normală. Cele mai mari temperaturi sunt prognozate în sud-estul țării, unde temperatura ziua/noaptea va atinge 10 grade Celsius conform hărților publicate de ANM.

În săptămâna următoare (3 – 10 aprilie), se prognozează că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile sud-estice, iar în restul țării vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă un regim pluviometric excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării și apropiat de cel normal în restul țării.

În Săptămâna Mare (10 – 15 aprilie) și de Paște (17 aprilie), se prognozează că temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite. În extremitatea de sud-est a țării și în zona de sud, temperatura medie va ajunge la 13 grade Celsius. În privința precipitațiilor, se așteaptă ca acestea să fie în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.