Un val de aer polar loveste Romania zilele urmatoare. Temperaturile pot ajunge la -15 grade

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Un val polar de aer rece se îndreaptă către România, aducând cu el temperaturi scăzute, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, conform informațiilor furnizate de directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Potrivit prognozei sale, se așteaptă o scădere a temperaturilor începând cu data de 8 ianuarie, mai ales în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în zonele intracarpatice, unde minimele termice pot coborî chiar sub pragul de -15 grade Celsius.

Elena Mateescu a explicat că schimbările climatice vor deveni vizibile începând de duminică, când temperaturile maxime în Moldova nu vor depăși -1 grad Celsius. Totuși, în regiuni precum Dobrogea, se vor înregistra temperaturi de până la 15 grade Celsius.

„De la duminică, vremea se va răci semnificativ, cu impact notabil în zona Moldovei, unde maximele zilnice nu vor depăși -1 grad Celsius în nordul regiunii. În contrast, în Lunca Dunării și în Dobrogea se vor menține valori posibile de 13-15 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.