Cum va fi vremea de sarbatori. ANM a emis doua avertizari de viscol si ninsori

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

În zona Crișanei și nord-vestului Transilvaniei, ANM a emis un Cod Galben de intensificări ale vântului, valabil începând de joi seară până vineri la ora 12:00. Meteorologii anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…60 km/h în această regiune.

De asemenea, în același interval, se așteaptă viscol în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali, cu vizibilitate redusă și rafale de vânt de 80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, de peste 90…100 km/h. Codul galben va fi în vigoare în mai multe județe, inclusiv Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara și altele.

O a doua avertizare, tot de tip Cod Galben, este valabilă de vineri la ora 12:00 până duminică la ora 10:00. Se anunță intensificări ale vântului în întreaga țară, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, precum și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

La munte, viteza vântului va atinge 90…100 km/h, iar în alte regiuni, inclusiv Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, se vor înregistra viteze de 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În zonele montane, se prognozează ninsori viscolite, local moderate cantitativ, iar în Maramureș și Transilvania, se va depune un strat de zăpadă în perioada de vineri spre sâmbătă.

ANM a emis și un Cod Portocaliu de viscol, valabil de vineri la ora 18:00 până duminică la ora 10:00, pentru zona montană înaltă din mai multe județe. Se anunță vânt puternic cu rafale de peste 110…120 km/h, viscol intens, vizibilitate redusă și zăpadă troienită în zonele de altitudine mare. Fiți pregătiți pentru condiții meteorologice extreme și luați măsurile de precauție necesare.