Se modernizează drumul Transfăgărășan. Turiștii vor putea urca până la Bâlea aproape tot anul. Vor fi construite și copertine de protecție

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trei oferte au fost depuse la contractul pentru modernizarea drumului Transfăgărășan, un proiect prin care CNAIR încearcă să mențină deschis tronsonul de altitudine Piscu Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă mai mult de 4 – 5 luni pe an.

Transfăgărășanul ajunge la 2.040 de metri altitudine maximă în zona Bâlea Lac și este a doua cea mai înaltă șosea din țară (Transalpina atinge 2145 metri în Pasul Urdele).

Documentația tehnică va propune soluțiile tehnice pentru modernizare, printre acestea execuția de polate (copertine de protecție) fiind cea mai importantă. ,,Au fost depuse 3 oferte pentru realizarea documentației tehnice necesară scoaterii la licitație a lucrărilor de modernizare a Transfăgărășanului (DN 7C) ! Contractul are o valoare de aprox. 10 milioane lei și durează 12 luni, a transmis șeful CNAIR, Cristian Pistol : ,,Cei trei ofertanți care concureaza pentru acest contract de proiectare (SF) a sectorului cuprins între km 104 și km 130+800, sunt:

– RUTIER CONEX XXI S.R.L.

– SPECIALIST CONSULTING SRL

– TOTAL BUSINESS LAND SRL

Contractul prevede adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare pentru ca circulația să fie deschisă pe o perioadă cât mai lungă a anului pe secțiunea dintre Piscu Negru și Bâlea Cascadă.

Valoarea estimată a contractului (finanțat prin PT- Programul Transport) este de 10,14 milioane de lei (fără TVA). Durata contractului de proiectare este de 12 luni, din care 9 luni pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții.”-Cristian Pistol.