Începând de mâine se redeschide drumul Transfăgărășan

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
foto: Cristian Pistol

Începând de mâine se va redeschide circulația pe drumul Transfăgărășan (DN7C)de la ora 8.00, între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 – 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Pentru a vă putea bucura de frumusețea acestui drum unic în lume este recomandat să circulați cu atenție și să respectați restricțiile impuse.

Este important să acordați o atenție suplimentară atunci când circulați pe acest drum, având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă.

De asemenea, pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hraniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să genereze un comportament agresiv al acestora.

Atracții și activități în zona Drumului Transfăgărășan

Începând de mâine, când se va redeschide circulația pe drumul Transfăgărășan (DN7C) de la ora 8.00, între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pot fi vizitate urmatoarele atracții turistice.

Drumul Transfăgărășan nu este doar o cale de acces spectaculoasă, ci și o poartă către numeroase atracții și activități de explorat în jurul său. 

Pe parcursul traseului, vizitatorii pot admira Cascadele Bâlea, vizita Lacul Bâlea, plimba cu telecabina, și explora Parcul Natural Bucegi sau Rezervația Biosferei Delta Dunării. 

Excursii la mănăstiri medievale și sate tradiționale autentice din zonă sunt, de asemenea, opțiuni populare pentru turiști.

Drumul Transfăgărășan din România, un traseu impresionant ce străbate Munții Făgăraș, este închis sezonier în perioada octombrie-iunie din motive de siguranță. 

Cu toate acestea, estimările actuale indică faptul că acest drum iconic va fi deschis în jurul lunii iunie 2023. 

Odată ce Drumul Transfăgărășan va fi accesibil din nou, vizitatorii vor avea ocazia să descopere frumusețea uluitoare a peisajului montan și să exploreze numeroase atracții și activități din jurul său.

Vezi cum va fi vremea pe Transfăgărășan în 2023 aici.