În intervalul 10-14 iulie, România va fi lovită de o val de caniculă, conform prognozei meteo. Temperaturile ridicate vor afecta întreaga țară

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor ridica semnificativ în toată țara în această perioadă. În București, se așteaptă ca mercurul să urce până la valori extrem de ridicate, ceea ce va face ca temperaturile să devină inconfortabile pentru mulți oameni.

Este recomandat ca populația să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de căldură excesivă. Printre sfaturile oferite se numără evitarea expunerii la soare în intervalul orar de vârf, utilizarea unei îmbrăcăminte adecvate, purtarea unei pălării și a ochelarilor de soare, precum și hidratarea corespunzătoare.

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.” a transmis INMH

Autoritățile din București și din restul țării sunt în alertă și pregătite să facă față impactului caniculei. Se recomandă ca cetățenii să monitorizeze în mod regulat avertizările și recomandările oficiale emise de instituțiile competente.

Această perioadă de caniculă este un avertisment pentru importanța protejării mediului înconjurător și combaterea schimbărilor climatice. Este important să luăm măsuri colective și individuale pentru a reduce efectele încălzirii globale și pentru a asigura un viitor durabil pentru generațiile viitoare.