Alertă Meteorologică: Caniculă și Disconfort Termic Ridicat în România – 17-20 August

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Meteorologii avertizează cu privire la o perioadă de caniculă și disconfort termic ridicat care va afecta România în intervalul 17-20 august. Potrivit informațiilor furnizate de specialiști, fenomenele vor influența mai ales zonele sudice și sud-estice ale țării, dar și regiunile vestice și estice vor resimți temperaturi ridicate.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se preconizează a atinge și chiar a depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării. Aici, temperaturile maxime vor urca la valori între 35 și 36 de grade Celsius, cu izolate valori de 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi semnificativ și în regiunile vestice și estice, unde maximele se vor situa între 32 și 34 de grade Celsius.

Se remarcă faptul că în cursul după-amiezii de astăzi, în estul și sud-estul teritoriului, se așteaptă o creștere a disconfortului termic. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, ceea ce va accentua senzația de căldură excesivă.

Autoritățile și specialiștii recomandă cetățenilor să ia măsuri de precauție pentru a face față acestor condiții meteo extreme. Este important să se evite expunerea prelungită la soare în timpul intervalului de vârf al zilei, să se poarte haine lejere și să se consume cantități adecvate de apă pentru a preveni deshidratarea.