Transformarea radicală a vremii: vijelii și șanse semnificative de ninsori în diverse regiuni ale țării

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

După un weekend cu temperaturi neobișnuit de înalte pentru această perioadă a anului, vremea intră într-un proces de schimbare semnificativă, iar meteorologii anticipează primele semne ale ninsorii.

Totuși, luni, condițiile meteo rămân relativ calde pentru această dată, și chiar călduroase în regiunile sudice și sud-estice ale țării. Cerul va fi predominant senin, cu doar câteva înnorări în zonele montane și în sud-estul teritoriului, unde ploi ușoare sunt posibile izolat. Temperaturile vor înregistra o ușoară scădere în comparație cu zilele precedente, cu maxime situate între 17 și 29 de grade Celsius, iar minime între 2 și 14 grade. Dimineața și noaptea, se pot forma cețuri izolate.

În București, vremea va rămâne mai caldă decât de obicei pentru această perioadă. Cerul va fi predominant senin în timpul zilei, iar noaptea va fi mai puțin înorat. Vântul va sufla cu intensitate moderată. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa între 8 și 11 grade. Oana Păduraru, meteorolog la ANM, a declarat că primele semne de zăpadă în sezonul de iarnă 2023-2024 ar putea să apară la începutul lunii noiembrie sau chiar la sfârșitul lunii octombrie. „Nu este exclus să avem precipitații sub formă de zăpadă, pentru că vor veni mase de aer rece din latitudini nordice și masa de aer cald din sud se va retrage treptat. Chiar dacă temperaturile rămân relativ ridicate, există o probabilitate crescută de ninsori la finalul lunii octombrie,” a menționat meteorologul.

Începând de miercuri, vremea se anunță instabilă, cu posibilitatea de instabilitate atmosferică în vest, nord și centrul țării, precum și la munte, cu înnorări accentuate temporare și aversă de ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă pot fi semnificative, iar se vor produce și descărcări electrice în unele locuri.

Din punct de vedere termic, vremea va rămâne remarcabil de călduroasă în regiunile sudice și sud-estice, cu temperaturi maxime situate între 18 și 29 de grade Celsius și minime între 8 și 18 grade Celsius.