Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în mai multe județe

Vezi cum e vremea în localitatea ta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Astăzi, a fost emisă o alertă meteo pentru mai multe județe din vest și sud-vestul țării, care se vor confrunta din această seară cu instabilitate atmosferică accentuată.

Pentru sâmbătă și duminică, meteorologii anunță temperaturi ridicate, dar și o schimbare radicală a vremii, fiind emisă o atenționare de Cod portocaliu, valabilă de sâmbătă seara, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, de instabilitate atmosferică accentuată, pentru zona de vest și sud-vest.

”În județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp”, informează ANM.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă sâmbătă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. 

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade. 

De asemenea, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În București, valorile termice vor fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, dar vor caracteriza în continuare o vreme caniculară.